Vrijwilliger worden

Wij zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Mensen die tijd hebben en het leuk vinden om nieuwe Nederlanders wegwijs te maken.

Heb je zelf je weg in Nijmegen inmiddels gevonden? Help dan anderen om dat ook te bereiken. Je kunt helpen door vrijwilliger bij ons te worden. Of word onze ambassadeur en wijs anderen op M7collectief. Daarmee help je hen, maar ook onze organisatie, om meer bekendheid te krijgen en om meer mensen te kunnen helpen.

Wat kun je doen als vrijwilliger bij het M7collectief?

Wat kun je doen?

Als begeleider houd je samen met een collega intakegesprekken. Je ontvangt mensen, luistert naar hun vragen en bedenkt samen een oplossing. Als de vragen complexer zijn dan breng je dat in kaart en leg je de casus voor aan het team. Daarnaast begeleid je cliënten voor langere tijd. Je maakt samen een stappenplan en je gaat met hem of haar  erop uit om dingen uit te zoeken en te regelen.

We zoeken ook mensen die de cliënten kunnen begeleiden bij hun schoolwerk, of hen kunnen coachen in hun nieuwe baan. Ook zoeken we taalmaatjes die zich richten op het versterken van de Nederlandse taal of de Engelse in het kader van werk of opleiding.
We zoeken ook mensen die (af en toe) voor ons willen tolken m.n. Arabisch, Farsi en Tigrinya

Voor een uitgebreid vrijwilligersprofiel klik hier.

Wat bieden we je?

Als vrijwilliger bij M7collectief sta je er niet alleen voor. We hebben een vrijwilligerscoördinator die je begeleidt. Indien nodig organiseren we scholingen.
We hebben een collectieve verzekering via de gemeente Nijmegen, voor wettelijke aansprakelijkheid en voor ongevallen.